Приказ основних података о документу

dc.creatorGlumbić, Nenad
dc.creatorBrojčin, Branislav
dc.creatorĐorđević, Mirjana
dc.date.accessioned2021-06-17T13:49:01Z
dc.date.available2021-06-17T13:49:01Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn978-9926-448-01-1
dc.identifier.urihttp://rfasper.fasper.bg.ac.rs/handle/123456789/2952
dc.description.abstractCilj ovog rada je predstavljanje projekta “Kreiranje virtuelnog okruženja za učenje engleskog jezika namenjenog osobama sa ometenošću, ERASMUS+, Ključna akcija 2” čija je realizacija započela u septembru 2017. godine i trajaće do februara 2020. godine. Koordinator projekta je Univerzitet u Burgosu (Španija), a ostali partneri su: Univerzitet Aveira (Portugal), Univerzitet Galati (Rumunija), Univerzitet Dablin (Irska), Univerzitet u Beogradu (Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju), kao i specijalizovane agencije koje se bave programiranjem i univerzalnim dizajnom. Krajnji rezultat projekta biće platforma, bazirana na principima univerzalnog dizajnaza, za samostalno učenje engleskog jezika u formalnom i neformalnom obrazovanju za odrasle osobe sa ometenošću. Projekat će se relaizovati kroz tri faze. U okviru prve faze definišu se osnovni koncepti rada, a zatim se vrši njihovo prilagođavanje postojećim kontekstima, kao i povezivanje sa resursima i izrada same platforme. Izrađivanje tehničkih smernica o univerzalnom dizajnu realizovaće se u okviru druge faze koja je namenjena unapređenju znanja programera i IKT kompanija u oblasti prilagođavanja programa i platformi osobama sa smetnjama u razvoju. U okviru treće faze izrađivaće se pedagoška uputstva za učenje engleskog jezika, namenjena nastavnicima i terapeutima koji rade sa osobama sa ometenošću u cilju unapređenja njihovih znanja u oblasti prilagođavanja kurseva engleksog jezika osobama sa ometenošću.
dc.publisherPedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu
dc.relationerasmus + projekta “en-abilities – autonomous english language learning aimed at people with different abilities“.
dc.rightsopenAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.sourceZbornik sažetaka I međunarodne naučno-stručne konferencije 'Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji“
dc.subjectErasmus
dc.subjectučenje
dc.subjectvirtuelno okruženje
dc.titlePlatforma za učenje engleskog jezika namenjena odraslim osobama sa ometenošćusr
dc.typeconferenceObject
dc.rights.licenseBY-SA
dc.citation.epage39
dc.citation.other: 38-39
dc.citation.spage38
dc.description.otherI međunarodna naučno-stručna konferencija Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji
dc.identifier.fulltexthttp://rfasper.fasper.bg.ac.rs/bitstream/id/8601/bitstream_8601.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rfasper_2952
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу